Zöldmezőtúr programsorozat

Egyre többet hallunk a környezettudatos életmódról, de arról, hogy ezt saját érdekünkben tanácsos követnünk, hogy mit tudunk tenni, és hogyan óvjuk környezetünket, még kevesen tudják. Ezért a Mezőtúri Önkormányzat a ZÖLDMEZŐTÚR programsorozattal kívánja a hiányzó információkat közvetíteni, hogy az ismeretek birtokában mindenki maga dönthessen a jövőéről és tehessen azért, hogy gyerekei és unokái élhető környezetben, egészséges körülmények között élhessen.

Milyen jövőt választanál?

Zöldmez_túr2A város természeti és emberi kézzel épített értékeit nem elég észrevenni vagy megcsodálni, ahhoz, hogy fennmaradjanak tennünk kell, figyelni, gondozni, vigyázni rájuk. A jövőben is élhető környezetet, táplálékot adó termőföldet szeretnénk, mert Mezőtúr csak így tud gondoskodni a felnövekvő generációk megélhetéséről. Takarékosan kell bánni a föld, víz, levegő, energia erőforrásaival, hogy a ma embere ne élje fel a holnapot.

Hogy a jövőben is itt élhessünk, óvjuk, gondozzuk Mezőtúrt, hogy Mezőtúr is tudjon gondoskodni rólunk. A megfelelő életmód kialakításához csak egyszerű, apróbb életmódbeli változtatásokra van szükség.

A ZÖLDMEZŐTÚR rendezvénysorozat a tanulóknak sok programot biztosít Zöldpalánta őrjárat címmel, amellyel a tanórákon, tanyalátogatások alkalmával és vetélkedőkön találkozhatnak a diákok. Sok érdekes élményben lesz részük és nyeremények is várnak rájuk! A rendezvényeken zöld sátor várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Zöldmez_túr

A programok aktualitásuk szerinti időpontban kerülnek fel a honlapra, ahogy kiadványok is, amiket le lehet majd tölteni.

A menüpontokban olvashatók életmóddal, és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos információk, érdekes hírek. Társasági oldalainkon, Facebook, Twitter és Linkedin is lesznek érdekes hírek, ezeken várjuk a fórumozókat és a véleményeket, kérdéseket.

Veled vagyunk Mezőtúr!

Mezőtúr Város Önkormányzata a hazai, helyi továbbá a környezeti fenntarthatóság más szempontjaiból értékes termékek fogyasztását népszerűsítő, valamint helyi értékek népszerűsítését célzó programjára, a ” Mezőtúron a fenntartható fejlődésért!”című KEOP-6.1.0/B/11-2011-0151 azonosító jelű pályázattal 35.179.675 Ft egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt összköltsége: 37.031.237 Ft.

Vissza a főoldalra