Kezdőlap kategória bejegyzései

Rothadó gyümölcsből gyümölcsbőr táskája is lehet!

 

Hogyan lehet a piacon kidobott, rothadásnak induló gyümölcsöket hasznosítani, ha azok nem kerülnek a rászorulókhoz? Miként lehet újrahasznosítani gyümölcsöket a kreatív iparban? Egyáltalán lehet-e?
Folytatás

A rossz és a jó műanyagok

 

Műanyag és műanyag között is lényeges különbségek vannak. Némelyek teljesen veszélytelenek, mások viszont az emberi szervezetre káros anyagokat tartalmazhatnak, és az ezekben tárolt élelmiszer elfogyasztásával egészségkárosító hatásoknak tehetjük ki magunkat. Utánanéztünk, melyek a biztonságos és melyek a problémás műanyagok.

Folytatás

Megtörtént a bivalytelep műszaki átadása

A napokban megtörtént a mezőtúri bivalytelep műszaki átadása, így a szükséges engedélyek beszerzését követően hamarosan tényleg érkezhetnek az első egyedek Olaszországból.

Folytatás

Indulhat a bivalytelep építése Mezőtúron

 

Néhány éven belül várhatóan megépülhet a mezőtúri telepen egy kétszázötven-háromszáz egyed befogadására alkalmas istálló és egy sajtüzem.

Folytatás

Országos értékekké válhatnak Mezőtúr kincsei

 

Akár az országos értéktárba is bekerülhetnek Mezőtúr különlegességei. A megyei értéktár bizottság nemrégiben újabb javaslatokat bírált el, ennek megfelelően felvették a megye értékei közé a mezőtúri földikutya populációt.

Folytatás

Pelletgyártó üzem létesült Mezőtúron

Új üzem kezdte meg működését Mezőtúron nemrégiben. A pelletet gyártó cég egyelőre hat főt foglalkoztat, a későbbiekben azonban további fejlesztést terveznek.

Folytatás

Miért helyi terméket?

Helyi termék vásárlásával az életünk minden területét jobbá tehetjük. Egészségesebben élhetünk, környezetünk értékeit megőrizhetjük és hozzájárulhatunk lokális gazdaságunk növekedéséhez. A körforgás, ami létrejön a tudatos vásárlással számtalan pozitív hatással van a környezetünkre, a helyi gazdaságokra és az egészségünkre:

Folytatás

Köszönjük, hogy a rendezvényeken is velünk voltatok!

 

Sok érdeklődőt vonzott a Zöld sátor 2014.08.09.-én, szombaton az arTúr fesztiválon és 2014.08.10.-én, vasárnap a Túri Vásár forgatagában.

Folytatás

Zöld sátor az arTúr Fesztiválon és a Túri Vásáron!

 

Augusztusban újra programokkal várunk a rendezvényeken!

Folytatás

Tudtad-e?

 

Tudtad-e, hogy egy átlagos lakóház esetében megfelelő hőszigeteléssel 160 ezer forint megtakarítás érhető el éves szinten?

 

 

Tudtad-e, hogy…

  • lakásonként évente 40 ezer forintba kerül az utca fűtése?
  • a huzatos lakások nemkívánatos szellőzése akár 30%-kal is megnövelheti a lakás fűtési költségeit?
  • egy átlagos lakóház esetében megfelelő szigeteléssel 160 ezer forint megtakarítás érhető el éves szinten?

Folytatás