Indulhat a bivalytelep építése Mezőtúron

 

Néhány éven belül várhatóan megépülhet a mezőtúri telepen egy kétszázötven-háromszáz egyed befogadására alkalmas istálló és egy sajtüzem.

Lassan öt esztendeje körvonalazódik az az elképzelés, hogy egy olasz cég közreműködésével bivaly-farmot létesítsenek Mezőtúron. A felek már 2011-ben aláírtak Rómában egy megállapodást a fenntartható bivalytelep Mezőtúron való felépítéséről, ám többször megrekedt a tervezett fejlesztés. Sok-sok kérdőjel után úgy tűnik, most végre beérnek a tervek. Közel nyolcvan hektáros legelő biztosítja majd a szükséges feltételeket, nemrégiben pedig megtörtént az istálló kivitelezési szerződésének aláírása, amely a tervek szerint még idén felépül.

Az olasz befektető partnerek egy megállapodást készítenek elő a gyomaendrődi Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolával. Ennek keretében az elképzelések szerint a sajtkészítés az iskola sajtüzemében kezdődik majd, ám a felek az oktatás terén is együtt fognak működni. A most érkező első ötven bivaly tejhozamának feldolgozása még a gyomaendrődi sajtüzem feladata lesz.

agroinform_20140916112047_shutterstock_212222326

Forrás: http://www.agroinform.com/Szólj hozzá!