Fenntarthatóság fogalma

plusz2

A fenntarthatóság nem ördöngösség, sok apró dolgon múlik. A későbbiekben mikor már jobban a mélyére tekintesz a témának, átnézheted a tudományos és a közéleti meghatározásokat is – pl. Országgyűlési határozat is született a témában – de erre majd a következő részek egyikében térünk vissza. 

Az emberek természetes környezetükből hasznosítanak mindent, ami az életükhöz szükséges. A fenntarthatóság alapja, hogy megőrizzük környezetünk eltartó-képességét. Tovább


Szelektív hulladékgyűjtés szabályai

SONY DSC

 

Szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas helyen szabaduljon meg a műanyag, az üveg, a papír és a szerves hulladéktól!

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, hogy a különválogatott hulladék újrahasznosításra kerülhessen, így csökkentve a környezet terhelését.

Ehhez azonban kulcsfontosságú a szelektív gyűjtés szabályainak pontos betartása. A rendszer hibáját legtöbbször a különböző anyagfajták nem pontos szétválogatása okozza.

Tovább

Újra szabadlábon…

1086

Újra szabadlábon a mezőtúri földikutya

A földikutya fokozottan védett állatfajunk, korábban a Nagykunság területén is általánosan elterjedt volt, de sajnos a nagyüzemi monokultúrás, intenzív mezőgazdasági módszerek alkalmazásának köszönhetően korábbi élőhelyéről szinte mindenhonnan kipusztult. Ma már mindössze néhány helyen maradt fenn állománya e ritka emlősfajnak, így a mezőtúri megkerülése különösen nagy jelentőséggel bír.

Tovább

Környezetvédő tippek minden napra

SONY DSC

 

Szerencsére egyre jobban beférkőzik az emberek tudatába a környezetvédelem, egyre többen próbálnak környezettudatos életet élni, amely persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a dolog könnyebbik végét fogja meg valaki. Viszont van néhány olyan hasznos tipp, amely segítségével egyszerűen, olcsón lehetünk környezetbarátok.

Tovább

Víz, víz, víz – érdekességek a vízről

4

 

A Víz = Élet

Az élőlények fennmaradása nem lehetséges víz nélkül. A rendelkezésünkre álló ivóvíz bolygónk vízkészletének 1 %-át sem éri el. Ezért mondjuk azt, hogy a tiszta víz Földünk egyik legértékesebb kincse.

Szervezetünk számára a legfontosabb alkotóelem. Az ember étel nélkül hetekig elélhet, de víz nélkül alig pár napig. Nem mindegy azonban, hogy milyen vizet iszunk. Mi sem természetesebb, minthogy annyi vizet iszol, amennyit csak akarsz. Ha teát, levest szeretnél főzni, egyszerűen csak kinyitod a vízcsapot.

Tovább

Vetélkedő eredményei

MT 035

 

A Zöldmezőtúr vetélkedőn rendkívül jól szerepeltetek, a jó válaszokat átlagosan 79%-ban tudtátok. Nézzük a legjobbakat:

Tovább